Rekordintresse för årets Gothenburg Horse Show – men det finns biljetter kvar

Ryktet om att biljetterna till Gothenburg Horse Show och årets världscupfinaler är slut har nått många. Men fortfarande finns det goda chanser att se världens bästa ryttare och hästar på plats i Scandinavium.

Återigen har Gothenburg Horse Show, den 3 till 7 april, fått äran att stå värd för de dubbla världscupfinalerna. Tack vare alla fantastiska framgångar som våra svenska ekipage skämt bort oss med de senaste åren är trycket på biljetter större än någonsin.  
Under tävlingarnas inledande dagar har du dock fortfarande möjlighet att uppleva världscupfinalernas första omgångar, framtidens stjärnor och fängslande clinics i både hoppning och dressyr.

– Vi har haft en otrolig efterfrågan på biljetter i år, vilket såklart är superroligt och det stämmer att helgens finaldagar är helt slutsålda. Men det finns fortfarande biljetter kvar till både onsdag, torsdag och fredag.
– De inledande dagarna erbjuder ett minst sagt spännande program med de första omgångarna i världscupfinalerna, unghästar och unga ryttare. Och dessutom clinics och våra traditionsenliga shower, förklarar Patrik Fredriksson som är projektledare för Gothenburg Horse Show.

Onsdag 3/4: Heldag för både hoppfantasten och familjen
Onsdagen den 3 april kickar vi igång Gothenburg Horse Show 2019 med ett späckat program. Det blir hoppning, show och ett nytt koncept, "Open Arena", där du som besökare får chans att komma ner i manegen och känna på den maffiga arenan från ryttarperspektivet. Liten som stor, inbitet fan eller kanske bara lite nyfiken på sporten, här kommer det att finnas aktiviteter för alla.
  
Även för den som är intresserad av framtidens hoppstjärnor är onsdagens program rena drömmen. I SWB Trophy får landets bästa fem- och sexåriga hopphästar chansen att för första gången stifta bekantskap med en internationell arena i toppklass. Därefter är det de unga ryttarnas tur att visa upp sig genom de populära klasserna Sverigeponnyn, Morgondagens Vinnare samt KRAFFT Young Rider Cup.
    
Torsdag 4/4: Inledning på världscupfinalen i hoppning och clinic med Jens Fredricson
Fredricson, von Eckermann och inte minst Karlsson. Ingen har väl missat att det är trippelt svenskt i årets världscupfinal i hoppning? I torsdagens spännande tidshoppning ska startordningen för kommande dagar avgöras – så plocka fram den svenska flaggan, måla kinderna gula och blå och hjälp till att ge svenskarna bästa möjliga start Longines FEI Jumping World Cup™ Final!
  
Torsdagens program bjuder även på ungdomsklasser, ytterligare två hoppklasser för de internationella ekipagen samt första omgången av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar.  Här får vi se Sveriges bästa sjuåringar mäta sina krafter med de internationella ryttarnas jämnåriga förmågor.  
  
Därtill är även Jens Fredricson, OS-ryttare och numera stallmästare på Flyinge – samt Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Strömsholm, inbjudna för att i clinicen "The Essence of Showjumping" hjälpa oss att bättre förstå vad hoppsporten faktiskt går ut på. Tillsammans får vi lära oss hur man bör tänka vid en grundomgång respektive omhoppning och vad som är hemligheten bakom att bli en riktigt framgångsrik hoppryttare.
   
Fredag 5/4: Världscupfest och dressyrpremiär!
Under fredagen äntrar äntligen dressyrhästarna för första gången arenan, och vi får se både yngre förmågor och världens absolut bästa dressyrhästar dansa fram under strålkastarna. Det är här, i fredagens Grand Prix, som FEI Dressage World Cup™ Final börjar på riktigt och förväntningarna är såklart väldigt höga. Vi kommer att få njuta av dressyr i världsklass genom bland annat våra svenskfavoriter Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén, såväl som titelförsvarande Isabell Werth.
    
Ett inslag att hålla lite extra utkik efter under fredagen är även clinicen med australiensiska Tristan Tucker. Tristan kommer i sin clinic att förklara hur han, genom sin egen internationellt erkända metod, arbetar för att bygga upp hästarna och göra dem självsäkra och avslappnade – oavsett miljö.
  
På fredagskvällen är det dags för andra omgången av Longines FEI Jumping World Cup™ Final. Här spår vi klassisk Scandinavium-stämning i arenan med ett publikengagemang vi hoppas får taket att lyfta vid varje felfri runda! Efter klassens avslut räknas poängen samman och de 30 bästa ekipagen går vidare till söndagens final. Andra omgången är ofta utslagsgivande, hög spänning och hoppning i toppklass är att vänta både från våra svenska hopp och de internationella världsstjärnorna.
  
Läs mer om programmet för GHS 2019
Här säkrar du din biljett