Ridskolan fann ponnyer via Hippson Market

För tre veckor sedan påbörjade Järfälla ryttarförening jakten efter två ponnyer. Medlemmarna har tillsammans hjälp till att samla in pengar för nytillskotten. Nu har de anlänt, efter många tips via Hippson Market.

Text: Annelie Eriksson
  
– Det är otroligt roligt. Vi är så glada, berättar Nina när vi ringer upp. 
Sessan, som är född 2002, kom under måndagen medan Pebbie (född 2013) anlände redan under söndagen. Mottagandet var otroligt varm och hela ridskolan välkomnar sina minsta hästar med värme. 
– Barnen är överlyckliga. Jag hoppas att det här projektet kan bli så bra som vi alla tror.
   
Får bekanta sig med nya miljön
Sessan och Pebbie får ta det lugnt i början. De får lära känna varandra, sitt nya stall och hagkompisarna. Därefter ska de slussas in i verksamheten, dock inte med ridning som första prioritet. Ridskolan har nämligen över 300 barn i kö som vill komma in i verksamheten, men det finns inte plats för alla på ridlektionerna.
I stället vill man att barnen ska få lära sig att vara i stallet och få se hur man beter sig runt hästar. Man vill att det blir ett steg på vägen i deras intresse.

– Planen är att barnen ska få lära sig allt från grunden med hästar i rätt storlek. Såsom att borsta, sadla och tränsa, förklarar Nina. 

Hitta din nya häst på Hippson Market
 
Tidigare: 
Ridskolan letar efter shettisar: "Jag bevakar annonserna"