Ryska elitryttare imponerade av svenska hästvårdsprodukter: "Fantastisk respons"

Sverige har en lång historia, och gott rykte, vad gäller tillverkning av hälsosamma kvalitetsprodukter för hästar. Det blev Christer Johansson på K9 Horse varse när han fick chans att visa hur han groomar en tävlingshäst i ett ryskt toppstall. – Responsen på vår resa var fantastisk, berättar han.

Till en början såldes K9 Horse, med schampon och andra pälsvårds- och skötselprodukter, enbart på hästtävlingar och mässor i Sverige. I dag är det svenska, innovativa varumärket välkänt på den internationella marknaden och håller alltså på att etableras i Ryssland.
– Det har varit och är ett hårt arbete, men det är inspirerande och väldigt kul. För oss är det viktigt att hålla varumärket intressant, därför måste vi ligga i framkant och utveckla nya och innovativa produkter. Och så behöver vi träffa nya människor och synas internationellt, säger K9 Competition AB:s vd Christer Johansson.
   
Satsas stort på ridsporten i öst
En av de senaste resorna för honom gick till Moskva.
– Vi visste inte så mycket om den ryska hästsporten. Dels på grund av historiska och politiska skäl, dels på grund av avsaknaden av internationell mediabevakning. Men vi fick höra på omvägar att ridsporten i Ryssland växer stort och att det satsas rejält. Bland annat på stora, moderna och högklassiga faciliteter för ryttare och hästar.
Via ett möte på Spoga Horse Fair inledde K9 Horse ett samarbete med NR Equestrian Couture och Nadja Radochinskaya. Detta för att introducera K9:s hästprodukter i Ryssland.
– Vi ser verkligen positivt på samarbetet och på framtiden för vårt svenska varumärke på den östeuropeiska marknaden, säger Christer.
  
Demo på fantastisk anläggning
Under resan till Moskva besökte teamet från K9 Horse enorma Maxima Stables, där Christer höll en uppskattad produktpresentation.
– Jag fick möjlighet att grooma en storhäst inför publik och de var mycket imponerade av det fina och skinande resultatet. Själv imponerades jag av den otroliga anläggningen, berättar han och fortsätter:
– Det är som en liten ridstad med fantastiska och jättelika ridhus, uppvärmda arenor, flera paddockar, otroliga faciliteter och hela 600 boxplatser! På anläggningen finns en stugby för de tävlande, simbassäng, gym, affärer och flera restauranger – samt kaféer med hemlagad, hälsosam och prisvärd mat. Det är så storslaget att det är svårt att ta in.
 

Huden påverkar allmäntillståndet
Christer berättar att K9 Horse har etablerat kontakt med flera kommande unga ryska ryttare.
– Vi har redan inlett ett samarbete med dressyrryttaren Anna Guseynova, som för närvarande är rankad som sjätte bästa junior på FEI:s världsrankning. Så vi kan knappt vänta på att få se henne under 2019 års tävlande, i nya klasser och med hästar groomade med produkter från K9!
Responsen under Moskva-resan var enligt Christer helt fantastisk.
– Efter seriös granskning och utprovning av våra produkter förstår fler och fler ryska hästägare att pälsvården är viktig för hästens prestation. Detta eftersom hudproblem, klåda, irritationer etcetera påverkar den negativt och stjäl mental energi. En hälsosam hästhållning och hudvård ger en glad och positiv häst som presterar bättre, avslutar han.
  
Läs mer om produkterna hos K9 Horse


K9:s Christer Johansson under presentationen i Moskva.