Så föddes idén om "Stallbrallan"

Uhips drivkraft är att göra bra saker bättre. Flertalet av företagets produkter har sitt ursprung i redan befintliga plagg på marknaden, men som har saknat viktiga funktioner. Storyn om Stallbrallans tillkomst är inget undantag.

Det hela började när Uhips grundare och vd Ulrika Falkman skulle besöka sin häst som hade blivit sjuk. Den dagen var hon klädd i ett par funktionsbyxor av välkänt märke i outdoorbranschen. Ulrika upptäckte snart att plagget saknade viktiga funktioner.

Vidare till designbordet
Hon hade satt fingret på tre problem och där väcktes idén om "Stallbrallan". Ulrika och hennes medarbetare Elin satte genast i gång. Det blev några vändor med prover och det krävdes ett par smarta justeringar och förbättringar, men sedan hade de fått till byxan precis som de ville ha den.
Uhipfamiljen har nu äntligen fått ytterligare en medlem bland funktionsplaggen. Stallbrallan kommer i två versioner; en för vår, sommar och tidig höst samt en för senhöst och vinter.
– Tanken är att Stallbrallan ska vara en funktionsbyxa anpassad för ryttarlivet. Dess funktioner passar dagen i stallet, oavsett om du utför stallarbete eller bara vill skritta ut en stund med din häst, säger Ulrika och fortsätter:
– Vår vision är att Stallbrallan ska vara en given byxa på varje veterinärstation och det självklara valet för veterinärer, hovslagare och andra som arbetar med hästar professionellt. Den passar även utmärkt till såväl hobby- som tävlingsryttare. Och till alla mammor och pappor runt omkring, som vill gå runt i sköna byxor.


    
Anpassade för ridning
Byxorna är försedda med fickor, både med och utan dragkedja, de är justerbara nedtill och är tillverkade i ett tyg som är stretchigt för bästa rörelsefrihet. Vinterbyxans lite tjockare tyg är extra mjukt på insidan och har dessutom fluorkarbonfritt, DWR-behandlat ytmaterial som ger bra skydd mot fukt, smuts och vind.
För att du ska sitta bekvämt även i sadeln är Stallbrallan tillverkad med "säte" precis som ridbyxor, det vill säga inga onödiga sömmar som skaver till häst. Midjan bak är något förhöjd i svanken för bästa passform.
Byxorna är raka i modellen och passar utmärkt både till killar och tjejer.
Nu till vintern finns Stallbrallan i den gröna färgen "urban chick", i en ljust marinblå färg samt i svart.
– Beställ din färg, prova byxorna och vi tror att du kommer att tycka de är precis lika sköna som vi gör!

Läs mer om Stallbrallan på Uhips hemsida

The birth of the Functional Stable Pants

Förbättra, förfina och skapa smarta lösningar! Det är vår drivkraft och så kom även "Stallbrallan" till världen. Häng med...

Publicerat av Uhipwear Fredag 10 januari 2020

Detta säger kunderna
"Lika sköna som sommarvarianten – bästa och skönaste byxan ever."
Carina

"Jättenöjd med byxorna. De är både sköna och snygga. Kommer att funka bra både till stallet och på hundpromenaden."

Charlotta L