Skräddarsydd hästtransport säkraste valet

Bil, körkort och hästtransport är tre komponenter som ska samspela när du ska hitta det perfekta ekipaget för vägen. Ibland kan det tyckas omöjligt att hitta en kombination som ska lira med lagen där lastvikter och totalvikter ska stämma. Om du behöver guidas för att hitta den perfekta, säkra matchningen som även passar dina behov, ger Ifor Williams Trailers i Sverige dig en hjälpande hand.

– Många bilar får inte dra så mycket som hästägaren behöver och det är viktigt att ställa sig frågan om ditt körkort tillåter kombinationen. Det handlar helt enkelt om säkerhet, vilket vi aldrig tummar på när vi pratar med våra kunder, säger Diddi Zuban som arbetar för Trailerimport, generalimportör av Ifor Williams hästtransporter i Sverige.

Låt behoven styra ditt val
Vilket släp du bör välja handlar såklart om dina behov som hästägare. Enhästarssläp kostar och väger mindre samt ger mindre luftmotstånd – vilket minskar bilens bränsleförbrukning.
Kör du fler hästar så finns det transporter med upp till tre axlar, vilket ställer krav på såväl körkort som dragbil. Vissa hästar vill ha "step–up"-lösning, för andra är det viktigt med fronturlastning, båda två möjliga på Ifor Williams hästtransporter. – Det finns många parametrar att ta hänsyn till när man ska köpa ny hästtransport, och våra många olika modeller av hästsläp brukar kunna lösa det mesta, säger Diddi Zuban. Våra släp tillhör marknadens säkraste hästtransporter med extra bra fjädring och utmärkt ventilation! För oss är det viktigt att hästen åker säkert och trivs i släpet eftersom den har gott om plats och åker mjukt. Helt enkelt ska hästen ha hög komfort och uppleva färden som positiv, säger Diddi Zuban.

För dig som hästägare följer några tips om du har funderingar kring byte av hästtransport, vikter och körkort:

Inbyteskampanjen #ROSASLÄP
När en Ifor Williams återförsäljare hjälper dig med den perfekta matchningen och byter in din gamla hästtransport passar de på att skänka pengar till Bröstcancerförbundet i sin inbyteskampanj #ROSASLÄP. Hela 2000 kronor per inbyte går oavkortat till Bröstcancerförbundets viktiga arbete i kampen mot cancer och det spelar ingen roll vilket märke som byts in.Fri service och lång garanti borgar för tryggt köp
– När du köper en ny Ifor Williams hästtransport lämnar vi 25 års garanti och erbjuder dessutom två års fri service, så säkra är vi på kvaliteten på våra hästtransporter, upplyser Diddi Zuban.
– Eftersom vi servar, reparerar och rekonditionerar alla hästsläp som byts in ser vi till att de är säkra och kördugliga innan de kan säljas vidare till nästa hästägare, fortsätter hon.
– Vi bryr oss om hästen, ägaren och miljön och vill bidra till högre trafiksäkerhet och #ROSASLÄP är vårt sätt att visa omtänksamhet, avslutar Diddi Zuban.

Funderar du på att byta hästtransport? Läs mer här om Ifor Williams omtänksamma inbyteskampanj #ROSASLÄP.