Nu kan du spela på hoppning – hela överskottet går till hästsporten

Spelet på trav och galopp ger ATG ett årligt överskott på närmare 2 miljarder kronor, och allt går tillbaka till hästsporten. Det gör ATG till hästarnas största sponsor och hästnäringens motor. Nu går det även att spela på hoppning.

I närmare fyrtio år har ATG sponsrat Svenska Ridsportförbundet och redan 1977 var ATG med och grundade Gothenburg Horse Show.
– Därför var det extra glädjande att det var just i Göteborg vi under 2018 kunde erbjuda spel på hoppning för första gången. Det var en lyckad satsning som togs väl emot av både publik och ryttare, därmed känns det särskilt bra att vi kan erbjuda den spelbara hoppligan ATG Riders League i samarbete med Svenska Ridsportförbundet, säger Maria Guggenberger som är hållbarhetschef på ATG.
  
Borås GP och Gothenburg Horse Show
Årets första ATG Riders League, med spel på hoppning, reds på Strömsholm den 26 januari. Nästa tillfälle kom under Flyinge Indoor den 16 mars, följt av Borås Grand Prix den 23 mars. Under Gothenburg Horse Show den 3–7 april kommer man att erbjuda vinnarspel. (Läs mer om hur du spelar på ridsport hos ATG.)
ATG Riders League-klasserna är uppdelade i fem heat – varje heat motsvarar ett "lopp". Det innebär att det går att spela Vinnare i vart och ett av heaten, samtidigt som det finns en spelform (V5) där hela klassen ingår. De tio bästa från respektive heat rider ytterligare en klass. Där går det att spela Vinnare.


Att spela på hoppning
För att spela måste du vara 18 år och vara registrerad hos ATG. Du kan spela både via ATG:s vanliga kanaler (www.atg.se/ridsport och i din ATG-butik) och självklart på plats i Borås eller på GHS.
    
Så spelar du Vinnare
Har du en favorithäst, en ryttare du känner lite extra för eller går du på magkänsla? Oavsett så spelar du på den eller dem du tror har chans att vinna klassen. Svårare än så är det faktiskt inte! Du vinner din insats multiplicerat med oddset. Lägsta insats är 5 kronor.
    
Så spelar du V5
Med V5 håller spänningen i sig lite längre. Här är det en klass som är uppdelad i fem heat och det gäller att hitta vinnaren i varje heat. Du kan välja att spela på hur många hästar (ekipage) du vill i varje V5-avdelning (heat) – från en häst till alla. Ju fler hästar du väljer, desto större blir systemet och desto mer kostar det. Varje heat har en egen spellista som du hittar på atg.se
Varje rad, det vill säga varje vald häst i var och en av de fem V5-avdelningarna, kostar 1 krona. Multiplicera antalet hästar som du valt i de fem heaten med varandra för att få fram vad just ditt spel kostar. Du måste ha alla rätt för att vinna. Om ingen får alla rätt vinner de som har 4 rätt och så vidare. Eftersom vinnande kuponger delar på utbetalningen varierar vinsterna på V5.
  
Exempel: Du väljer 2 hästar i alla 5 heat. 
Kostnaden blir då 2 x 2 x 2 x 2 x 2 = 32 kronor

Tycker du att det verkar krångligt? Ta hjälp av Harry Boy!