Stallpellets tillverkat av lokalt trä från hållbart skogsbruk

Pellets ger överlägsen uppsugningsförmåga, hygien och komfort. Dessutom är den dubbelt så snabbt att mocka och sparar lagringsutrymme.

Överlägsen uppsugningsförmåga, hygien och komfort.

Stora Ensos stallpellets tillverkas av lokalt trä från hållbart skogsbruk. Våra pellets för hästbäddar suger snabbt upp vätska och fukt för att skapa en mjuk, fluffig och skön bädd. De innehåller dessutom naturliga hartser och oljor som binder ammoniak och förebygger dålig lukt i stallet.
Våra pellets är värmebehandlande och därför naturligt antiseptiska och mögel- och bakteriefria. Pellets som stallströ är ett säkert val som skapar en hälsosam miljö för alla hästars och ponnyers hovar och ben.
En pelletsbädd är så gott som dammfri, vilket underlättar för hästar som lider av andningsbesvär.

Dubbelt så snabbt att mocka

Du kommer bli förvånad över hur mycket mindre tid som går till att mocka med en bädd av pellets. Till skillnad från andra material ger pellets en absorberande och dryg bädd med färre klumpar och mindre stallströ att mocka bort. Det går alltså mindre tid till städning och mängden avfall minskar.

Sparar lagringsutrymme

Eftersom träpellets är så tätt sammanpressade kräver säckarna mindre utrymme jämfört med andra material. När du sedan vattnar dem sväller de till fyra gånger sin ursprungliga volym.

Fem fördelar med pellets