Stjärnskottet Karin Martinsen: "Jag är fortfarande samma person som tidigare"

Förra året slog Gothenburg Horse Shows ambassadör Karin Martinsen igenom stort på den internationella scenen. En succé som har motiverat henne till att bli en ännu bättre ryttare och förebild. – Det är viktigt att komma ihåg att man gör det för att det är kul, säger Karin Martinsen.

Hon har kallats för både stjärnskott och Sveriges nya framtidshopp, och i februari tar hon sig an ännu en upplaga av Gothenburg Horse Show. Karin Martinsen började rida när hon var tre år gammal och har med sina 21 år gjort succé i ridsports-Sverige och samtidigt blivit en förebild för många unga ryttare. Något som hon ödmjukt känner sig väldigt tacksam över och tycker är väldigt kul.

– Jag vill kunna dela med mig av mina erfarenheter och genom dessa inspirera andra. Vara en bra förebild; nyfiken, modig och ambitiös, säger Karin Martinsen, ambassadör för Gothenburg Horse Show.

Sedan augusti 2017 har Karin Martinsen varit ambassadör för Gothenburg Horse Show. En uppgift som innebär att hon representerar Gothenburg Horse Show och ridsporten i olika sammanhang.
– Det känns viktigt att representera hemmaplan, eftersom jag bor så nära Göteborg. Gothenburg Horse Show är dessutom en tävling som jag själv har gått och tittat på sedan jag var liten. Det är helt otroligt att jag nu är en del av gänget, säger Karin Martinsen.

"Det är viktigt att ha kul"

Karin försöker även förvalta ambassadörskapet genom att visa hur det går att kombinera ridsporten, tävlingar, träningar och det vanliga livet för att locka fler till att testa och satsa på ridsporten. Något man kan lyckas med även när de ekonomiska förutsättningarna inte är de bästa.

– Ta kontakt med någon på ridklubben som du tycker är duktig och fråga om du får hjälpa till. Man kan även höra av sig till privata stall och fråga om man får komma och hjälpa till någon dag i veckan. Man lär sig mycket av att befinna sig kring duktiga ryttare. Viktigt är att ha roligt och komma ihåg att man gör det för att det är kul, säger Karin Martinsen.

Att vara en god förebild och samtidigt själv ha förebilder är viktigt, tycker Karin Martinsen.

– När jag var liten var det de stora svenska ryttarna som Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard som var mina förebilder. En stor förebild jag har idag är Kevin Staut. Han har sin egen ridstil som är fantastisk med sin lätta sits och lugna hand. Nu när vi är på samma tävlingar är det häftigt och intressant att få se honom när han värmer upp. Det blir lite "backstage"-känsla, säger Karin Martinsen.

"Jag är fortfarande samma person som tidigare"

Att vara en förebild är inte något Karin Martinsen har funderat mycket på, även om hon är medveten om att hon är det för många.

– Jag gillar att kunna dela med mig av hur det är för mig och hur jag jobbar. För mig är det en självklarhet att vara behjälplig. Jag är fortfarande samma person som tidigare, säger Karin Martinsen.

Dagarna på gården i Vårgårda utanför Göteborg där hon driver sin egen verksamhet består utav att sköta det dagliga arbetet på gården, coachning och träning - men hon tror inte att den fullfjädrade ryttaren finns.

– Man kan alltid höja sin lägsta nivå. Jag vill hela tiden bli bättre, utveckla min ridning både mentalt och fysiskt och göra det tillsammans med mina hästar, säger Karin Martinsen.

Varmt välkomna att se Karin Martinsen och de andra stjärnorna på plats i Scandinavium under Gothenburg Horse Show 20-25 februari 2018. Säkra din plats på gothenburghorseshow.com