Succén Ryttarinspiration är tillbaka på EuroHorse: Just nu – biljettkampanj!

Att tro på sig själv, omge sig med rätt människor, fokusera på sin uppgift och hur man hanterar misslyckanden är fyra viktiga komponenter för framgång. Det står både EuroHorse och Johanna Lassnack bakom. Under EuroHorse den 22-25 februari föreläser Johanna om just detta och redan nu avslöjar hon var hon hittar sin egen inspiration.

Norra Europas största mötesplats för hästälskare kör en favorit i repris med Johanna Lassnack som driver Ryttarinspiration. Föreläsningen med Johanna under EuroHorse 2017 blev oerhört uppskattad och för att ytterligare fler ska få chansen att inspireras arrangeras föreläsningen även i år. 

Sin egen ryttarinspiration hämtar Johanna från olika håll. Hon studerar sina förebilder, går på föreläsningar och läser böcker. Men mest försöker hon göra sig själv till en inspirationskälla genom att vara ett bra föredöme.

– När jag gör bra saker och när jag ser vad som fungerar, blir jag inspirerad. Jag försöker äta rätt, sova bra, träna rätt, ha bra och tydliga rutiner, säger hon.

Johanna Lassnack menar att ett av de vanligaste felen man gör som ryttare, är att man inte har en tillräckligt tydlig plan när man kommer till en tävling.

– Man tror att man har en plan, men man har inte fyllt hjärnan med positiva bilder. Och när något går fel dras man ned i stället för att behålla sitt fokus.

Det räcker inte att vara en duktig ryttare om man ska lyckas på tävlingsbanan, utan ofta är det förmågan att fokusera som skiljer vinnaren från de övriga.

– Peder Fredricson har till exempel visat att han är extremt bra på det mentala, att visualisera, fokusera och att ha rutiner för själva tävlingsdagen, säger Johanna Lassnack.

Ryttare är väldigt bra på att jämföra sig med andra, dels idrottsprestationerna, men även den materiella sidan av sporten.

– En del borde nog intressera sig mindre för det materiella och mer för själva hästen och hur den fungerar, menar Johanna Lassnack.

– Man får ta de förutsättningar man har och göra det bästa man kan av det. Det ska vara roligt att rida, det är ju därför vi håller på, för att det är roligt och för att vi älskar hästar.

EuroHorse anordnas på Svenska Mässan i anslutning till Gothenburg Horse Show, 22-25 februari. Mässan och tävlingarna utgör tillsammans ett komplett hästevenemang som samlar hela hästsverige under ett tak – alla tävlingsgrenar, åldrar, nivåer och erfarenheter.

Johanna Lassnack föreläser alla dagar på mässan, torsdag till söndag, klockan 11.

Köp din rabatterade biljett här

Huvudsponsor: Horsemeup
Sponsor: Torstensons