Tävlingsfin i vår och sommar – här är Ariats senaste kavajer, toppar och ridbyxor

I april lanserade Ariat, ett av Europas ledande hästsportmärken, sin tävlingskollektion för våren och sommaren 2019. Med det bästa inom funktionsplagg och skor/stövlar är den senaste kollektionen framtagen särskilt för ryttare – och består av ett antal innovativa ridplagg för de varmare månaderna.

Tack vare över 25 års erfarenhet är kollektionen framtagen med tekniskt avancerade material, som har blivit ett kännetecken för Ariat. Bland höjdpunkterna finns tävlingskavajerna Palladium och Artico, de är båda framtagna för hårt arbetande ryttare.
  
Elegant, svalt och stretchigt
Palladium är en både elegant och smart tävlingskavaj, den är tillverkad i en lätt poly-twill med stretch för större rörelsefrihet. Moisture Movement Technology™ för bort fukt från huden och säkerställer långvarig komfort, medan en vackert draperad effekt ger ett fint snitt.
Artico är avsedd för soligare dagar och är Ariats lättaste tävlingskavaj, vilket gör den idealisk för tävlingar i varmare väder och klimat. Med Moisture Movement Technology™ har också detta plagg inbyggd Ariat® V3-stretch-mesh för ventilation och fullständig rörelsefrihet. En mix av nylon och spandex bidrar till materialets ultralätta känsla och stretchiga rörelsefrihet, ytterligare förstärkt genom avsaknaden av foder.

Tävlingskavajerna Palladium och Artico.
  

Toppar med kort eller lång ärm
Utöver dessa kavajer innehåller kollektionen även 15 tävlingstoppar, bland annat tre nytillskott: Marquis Vent, Showstopper och Showstopper Pro.
Marquis Vent, som finns både med lång och kort ärm, är tillverkad i premiummaterialet "micro tech knit", har en tävlingskrage med magnetstängning samt Icefil®-teknik för aktiv kylning. En attraktiv blomsterpanel i mesh ger den här funktionstoppen en elegant boost.
Kortärmade tävlingstoppen Showstopper är tillverkad i prestandamaterial och har en tävlingskrage i poplin, standardloop för slips samt utökad knappsprund – medan den långärmade Sunstopper och Sunstopper Pro har vävd krage, snäppsprund och ventilerande mesh-paneler för underarmarna.


Tävlingstopparna Sunstopper Pro, Aptos Vent och ärmlösa Aptos Colourblock.
 
Ridbyxor med riktigt bra passform
Säsongens ridbyxor finns i tre olika modeller. Den första är Olympia Breech, framtagen för att uppfylla toppryttarnas behov. Detta med en premiumtwill i "Schoeller-dry skin micro-nylon" för mjuk känsla och komfort, samt "Core Control Technology" och "Calf Fit System" för exceptionell passform.
Tri Factor Breech är en populär modell, där ett kompressionsmaterial har kompletterats med kylteknik så att ryttaren ska kunna vara samlad och sval på tävling. Hel- eller knäskoning, med silikongrepp, ger utökad stabilitet.
Slutligen har vi The Heritage Elite Breech som håller Ariats sedvanligt höga kvalitet, med en högklassig fyrvägsstretch och varumärkets bästa material.


Tri Factor och Heritage Elite Grip Knee.
  
Samtliga plagg är endast tillgängliga på: www.Ariat.com/se/en

OM ARIAT
Ariat International grundades 1993 av Beth Cross och Pam Parker, tidigare MBA-klasskompisar på Stanford, med det visionära målet att integrera prestandateknik från sportskor i ridstövlar.
 
Vi fokuserar på innovativ teknik i skor, stövlar och kläder – vilket har gjort Ariat till världens ledande prestandavarumärke inom ridsporten. Våra kläder bärs med stolthet av de främsta tävlingsryttarna, samt av de miljontals människor som lever och rider utomhus.
 
År 2018 fick Ariats medgrundare och CEO, Beth Cross, utmärkelsen EY Entrepreneur of the Year (i Consumer-kategorin) för norra Kalifornien. Utmärkelsen var en hyllning till hur teamet, mycket framgångsrikt, har lyckats skala upp en välmående verksamhet i världsklass. Samtidigt som man har byggt upp en unik företagskultur.