Tips & råd inför vinterfodringen

Vid alla tillfällen under träning, tävling, i stallet eller under transport så vill du din hästs bästa. Nu i mörkare tider har hästen oftast täcke på sig och går kanske inte ute lika många timmar som under sommarhalvåret och kan på grund av pälsfällning se lite matt ut i pälsen.

Då kan vi rekommendera Hippo Selection Yea-sacc och Hippo Selection Multivitamin samt Linfrökaka. Viktigt är också att se över sin foderstat som man gjorde i början på stallperioden. Hur ser hästen ut i hull, hur ser pälsen ut, har min häst tillräckligt med energi är några av de frågor man bör ställa sig nu när vi gått in i vinterperioden.

Jästprodukt för bättre tarmfunktion och foderutnyttjande. 

Yea-Sacc är en levande jäststam som gynnar tarmfloran och djurens prestation. En mängd studier visar att Yea-Sacc ökar smältbarheten och därmed foderutnyttjandet. Det gör produkten lämplig för hästar som har svårt att hålla vikten samt äldre hästar med försämrat foderutnyttjande. Produkten rekommenderas också till hästar med benägenhet för kolik och andra tarmproblem samt vid stress som exempelvis transport och vid byte av grovfoderparti.

Vitaminer är nödvändiga och medverkar i olika kroppsprocesser. 

På vintern och våren är det särskilt viktigt med vitaminer då hästen inte har naturlig tillgång till vitaminer genom solljus och bete. Grovfodrets innehåll av vitaminer blir också lägre under lagringen. Exempelvis så bildas vitamin D i hästens hud då den vistas i solen och långvarig brist på D-vitamin kan påverka kalciumet i skelettet, ge stelhet, ryggont och svullna haser.

Hippo rekommenderar HippoSelection Multivitamin som är ett komplett vitamintillskott i flytande form.

Vi på Hippo kan hjälpa till med ett brett foderprogram baserat på noga utvalda råvaror och där våra foderspecialister lagt hela sin kunskap i att utveckla säkra och effektiva foder. En mycket viktig del i skötseln av din häst.

http://www.djuronatur.se/s/produkter--em--font-color--red--ny---font---em-#group41a806b5-50d2-49d6-b26e-bb437a3e7295