Tobbe Larsson säljer en av sina hästar

Tobbe Larsson har gjort många uppträdanden under sina 20 år som hästartist. Nu är en av hans hästar till salu. Hos Hippson Market hittar du den vackra andalusiern.

Andalusiern Spike är en valack född 2016, med en ovanlig färg som sticker ut i mängden.
– Han har en stark personlighet och härlig utstrålning. Spike syns och drar folks ögon till sig, och så gillar han människor. En snäll häst som bara vill väl, säger Tobbe Larsson till Hippson.
  
Positiv inställning
Spike är inriden och har även tränat frihetsdressyr. Tobbe köpte honom i Spanien och tog med honom till Sverige.
– Att han säljs nu beror egentligen på de tre andra hästarna. Spike går i hage med ett av mina avelsston och det har inte varit några problem alls. Även i hage med de tre andra hästarna går det bra, men det är när det kommer till arbete tillsammans som de andra inte tycker att Spike hör hemma i gruppen, förklarar Tobbe.
  
Rätt hem är viktigt
Nu behöver Spike ett nytt och kärleksfullt hem hos en ägare som vill utvecklas tillsammans med honom.
– Han är trevlig att jobba med från marken, leda, longera och blir även en trevlig häst att rida och utvecklas med som ryttare. Spike är väldigt duktig i frihetsdressyren och jag upplever honom som otroligt positiv, säger Tobbe och fortsätter: 
– Den nya ägaren behöver inte ha massor av erfarenhet, utan även nybörjare som vill utvecklas med hjälp av tränare kommer att fungera väl tillsammans med Spike.
Rätt hem är viktigt för honom, så om inte rätt ägare dyker upp får Spike stanna kvar hemma på Sjörup prästgård.
– Det är inte svårt att tycka om honom, han har en stark energi och glädje som gör en glad bara man är runt honom. Men hittar jag inte rätt hem till honom så ser ni nog honom till sommaren under Open Home Training på Sjörup.
 
Läs mer om Spike i annonsen nedan hos Hippson Market: