Toppjobb hos dressyrryttaren Mattias Rath

Nu finns en chans att jobba som groom till dressyrryttaren Mattias Rath på ett av Europas ledande dressyrstall. Gestüt Schafhof har två lediga tjänster som hemmagroom. 

Text: Cajsa Ekström Arman

Tjänsten är baserad på Gestüt Schafhof stora anläggning där de föder upp, utbildar och säljer dressyrhästar. Anläggningen ligger cirka 20 kilometer norr om Frankfurt och på anläggningen finns hästar från cirka tre år upp till välutbildade GP-hästar som tävlar internationellt. Här finns även hingstar så en viss hingstvana är en fördel, men inget måste. 

Sofia Flodin, har arbetat som Mattias Raths tävlingsgroom sen mars 2018 och åker med honom på alla tävlingar. Hon har även ett visst personal och administrativt ansvar. 

– Jag har ansvar för att teamet är på topp och att vi har allt vi behöver för hästarna i utrustningsväg. Man kan kalla mig Mattias högra hand, säger hon.

Sofia fortsätter genom att berätta att de har väldigt roligt på jobbet och att alla i teamet strävar mot samma mål. 

– Det bästa med mitt jobb är att få jobba med så fina och snälla hästar varje dag, med ett team som gillar att jobba tillsammans mot samma mål, att nå toppen. Det är också väldigt roligt att komma till jobbet när ens chefer (famlijen Rath/Linsenhoff) är så trevliga och omtänksamma. Vi har alla väldigt roligt ihop! 

Enligt Sofia är det är ett härligt gäng med blandad nationalitet som jobbar på anläggningen och stort fokus ligger på teambuildning och sammanhållning. 

Tjänsten gäller heltid och arbetet är förlagt på fem dagar per vecka samt en helg i månaden. Arbetsuppgifterna består av hästskötsel såsom göra iordning inför ridpass, skrittmaskin, vattenband och släppa ut i hage. Ingen mockning utan endast hästskötsel. Det finns även chans att åka med på tävling.

Söker du jobb eller arbetskraft?
Det jätteenkelt att lägga upp annonser på Hippson Market, oavsett om du säljer som privatperson eller som företag. Som säljare bestämmer du själv när du vill lämna ut dina kontaktuppgifter och många av användarna är verifierade med BankID, vilket ger en extra trygghet.

Publicerar du en annons under kategorin "Hästjobb" visas den just nu även på Hippson.se. Behöver du hjälp kan du kontakta oss via: info@hippsonmarket.se