Så undviker du problem och irritation med insekter

Insekter är mer än bara en irritation när du och ditt djur vill vara i fred.De kan orsaka allergiska reaktioner, förvärra hudinfektioner och sprida olika sjukdomar.

Så antingen du är ryttare, veterinär, jockey eller tränare skyddar Centaura din häst och dig mot ett brett spektrum av olika flygande insekter, både stickande och bitande:  - flugor, mygg, bitande flugor och fästingar.

Använd Centaura när insekterna börjar surra

Använd Centaura på din häst och dig själv när du ska vara utomhus – och överallt där insekterna

surrar och börjar sticka och bita. Centaura verkar omedelbart och ger dig ett omedelbart skydd.

Lita på Centaura

Centaura innehåller en hög koncentration av den aktiva ingrediensen icaridin. Eftersom icaridin är det insektsmedel som WHO har valt som förebyggande medel mot malaria, så vet du att du får en produkt som du kan lita på.

Centaura är registrerat för användning till hästar och människor, och dess effekt har dokumenterats i många olika klimat och mot flera vanliga insekter.

Centaura är i Sverige godkänt av Kemikalieinspektionen. Centaura har 0 timmars tävlingskarens.

Centauras behagliga, milda formulering är säker för alla över två års ålder och alla med känslig hud. Centaura är så mild att den inte skadar din läderutrustning eller missfärgar dina kläder. Och med sin angenäma doft och kladdfria formulering ger Centaura en behaglig känsla – och håller dig insektsfri – hela dagen.

Omedelbart skydd

Centaura ger din häst ett skydd mot flugor och myggor i upp till 24 timmar, och mot fästingar i

upp 14 timmar.

Dessutom ger Centaura dig själv ett skydd mot myggor i upp till 11 timmar, mot bitande flugor i upp till 5 timmar och mot fästingar i upp till 14 timmar

Fördelen med Airosol®

Med sitt innovativa luftdrivna Airosol-system, som inte använder typiska aerosolsprayers lättantändliga eller farliga drivmedel, är Centaura enkelt att applicera – även när burken hålls upp och ned, så att du kan skydda alla hästens svåråtkomliga ställen.

Så behandlar du med Centaura

Spraya Centaura på 10–15 centimeters avstånd i svepande rörelser. Efter applicering ska huden eller pälsen vara lätt fuktig. För applicering på ditt eller djurets huvud sprayar du Centaura i handflatan och fördelar sedan jämnt i huvudregionen.

·      Centaura ger upp till 24 timmars skydd för hästen och 11 timmars skydd för dig mot flugor och myggor.

·      Centaura ger upp till 14 timmars skydd för både hästen och dig mot fästingar.

·      Centaura ger upp till 5 timmars skydd för både hästen och dig mot bitande flugor.

·      Centauras innovativa och luftdrivna airosol®-system gör det enkelt att applicera, även om behållaren vänds upp och ner.

Besök oss på www.bivet.nu/se