Unghästverkstaden söker ny hemmaryttare

Unghästutbildaren Björn Svensson, som driver Unghästverkstaden, söker ny personal till sitt stall utanför Norrköping. Är du en driven person med hög arbetsmoral kan detta vara en tjänst för dig.  

Text: Cajsa Ekström Arman
Foto: Privat

På en nybyggd anläggning mellan Norrköping och Finspång har Unghästverkstaden sin bas. Som namnet avslöjar är verksamheten inriktad på unga hästar och de har runt 25 hästar i träning. Tjänsten innefattar både stall-, och hästskötsel samt ridning och personen de söker ska ha hög ansvarskänsla och stark arbetsmoral.
–Tjänsten innebär väldigt klassiska »stalljobbstider«. Vi fodrar klockan 07 på morgonen och sedan jobbar vi tills vi är klara. Alla i teamet är »hard working« hästmänniskor så vi värdesätter högt att personen har stark arbetsmoral, säger Björn.   

– Tjänsten är i grund och botten en hemmaryttare men visst händer det att man även kan behöva åka med och hjälpa till på tävlingar. Men grunden är att man jobbar hemma i stallet med att ta hand om och utbilda hästarna.                                           

I stallet finns det många olika typer av hästar. Både ston, hingstar och valacker samt  de som är mer eller mindre hanterade.
– Det är också viktigt att personen är van och känner sig trygg i att hantera olika typer av hästar. En del hästar som kommer hit är väldigt gröna och har knappt haft grimma på sig. Men för den som är intresserad av unghästutbildning och vill lära sig mer om det är det en perfekt tjänst.

Läs mer och ansök via annonsen nedan hos Hippson Market