Upprätta Ridsport: "Vi har stövlar för alla!"

Att hitta rätt ridstövlar kan vara både tidskrävande och dyrt, det är så många parametrar som ska stämma för att en ridstövel ska sitta perfekt. "Alla är olika, men vi har något för alla", säger Jessica Norkvist på Upprätta Ridsport.

– Oavsett hur man ser ut, vilken gren man utövar eller vilken nivå man rider på ska man ha en bra stövel, säger Jessica Norkvist på Upprätta Ridsport.
Jessica berättar att hon själv hade svårt att hitta ridstövlar med bra passform i en schysst prisklass.
– Just ridstövlarna är en av det viktigaste delarna i en ryttares utrustning, och dessutom något man sliter ut med jämna mellanrum, därför är det viktigt att de sitter bra och gör sitt jobb utan att kosta en förmögenhet.

Överlyckliga kunder som hittar rätt stövel
Jessica insåg att ridstövlar var en bristvara för många i branschen, och det var så idén om att specialisera sig på att hitta en stövel för alla föddes. Därefter etablerades kontakten med den italienska stövelproducenten Romitelli, tidigare Alex Boots och tillsammans har man utvecklat sortimentet till det som är idag. Stövlarna sys för hand i italienskt kalvskinn i en liten familjär fabrik i Monte San Giusto, Italien.
– Det har hänt flera gånger att kunder börjat gråta av glädje över att det äntligen kommit över en stövel som passar, berättar Jessica.

Så många storlekar i lager är unikt
– Vårt standardsortiment sträcker sig från storlek 30–46, och varje skostorlek finns i 15 olika skaftstorlekar. Det händer väldigt sällan att vi inte har en standardstövel som passar. Skulle det vara så, kan vi enkelt göra en beställning med någon extra centimeter där det behövs. Självklart gör vi måttbeställningar också, men det behövs sällan med tanke på vårt breda storleksspann. Tack vare att vi är ensamma om Romitelli på den nordiska marknaden och säljer direkt från fabrik, har vi även möjligheten att erbjuda bra priser.Flera möjligheter för utprovning
Upprätta Ridsport lägger stor vikt i att hitta den perfekta passformen för varje individ. Därför erbjuder de flera olika sätt att få hjälp med utpassning. Har man inte möjlighet att besöka deras showroom i Vallentuna, eller någon av de många mässor de ställer ut på, så finns även möjligheten till live-konsultation via FaceTime.
– Vi i personalen har fått ett riktigt "vad-öga", vi kan sortimentet utan och innan och kan oftast se direkt vilken storlek som kunden ska ha, skrattar Jessica.

Egen design, oändliga möjligheter
Gillar du att sticka ut ur mängden, matcha all utrustning efter noga utvalda färger, eller bara älskar den klassiska stilen. Möjligheterna är oändliga.
– Vi är extremt glada över att vi kan erbjuda ryttare möjligheten till en stövel som inte bara passar, utan även utseendemässigt går att designa precis efter eget tycke och smak. Man kan välja mellan en hel uppsjö av olika färger och mönster, och blinga upp den precis hur mycket man vill.
– Alla människor är skapta på olika sätt, och det är bra. Det är inte du som ska passa en stövel, utan det är stöveln som ska passa dig, slår Jessica fast.Här hittar du din nya stövel