Välj hästtransport med säkerhet i fokus – tio viktiga punkter för dig och hästen

Säsongen är igång och som vanligt är det många som är ute och tävlar eller fundera på att byta hästtransport. En av de viktigaste punkterna är då säkerheten för både hästen och människorna. Det är denna punkt familjen Böckmann sätter högst värde på i produktionen och utvecklingen av sina hästtransporter.

Familjeföretag med hästen i centrum
Familjeföretaget startade 1956 i tyska byn Lastrup och tillverkar fortfarande alla Böckmann-transporter i Tyskland, för att kvalitet är en så viktig del i produktionen. Anton och Brigitte Böckmann började verksamheten som ett bysmede och genom kärleken till hästarna i familjen Böckmann, och tillsammans med sina fyra söner, utvecklade de produkten från familjetradition till framgång.
Grundidén "Av hästmänniskor – för hästmänniskor" gäller fortfarande och med detta motto har man utvecklat säkerhetsdetaljer som har skapat milstolpar i hästtransportbranschen. Från A som i alugolv till WCF-chassit (world class chassi) finns det en hel del säkerhetsdetaljer som är bra för både hästen och användaren.


Aluminiumgolv.
  
Viktiga detaljer på transporten
Om man kollar lite noggrant är en hästtransport inte lika med en annan hästtransport. Här är lite detaljer du kan titta på som är viktiga för säkerheten, tycker Böckmann:


Böckmann-släpens panikutlösning.
  
Film som förklarar hur MSS-systemet (panikutlösningen) fungerar:

Be om att få provköra med släpet
Punkterna ovan är bara ett utdrag av alla viktiga detaljer – det viktigaste tipset är dock att ta sig tid att jämföra olika tillverkare, titta på detaljer och få råd hos kunniga återförsäljare som kan hjälpa dig att hitta den transport som passar din häst och dina framtida behov. Använd möjligheten till provkörning eller låna ett släp över en helg, så att du ser att modellen funkar för din häst och dig!
Hos Böckmann hittar du transporter för alla möjliga och omöjliga behov, från enhästarssläp via western- eller islandshästutförande till transporter för flera hästar och hästlastbilar.
Vi på Böckmann hjälper dig gärna med rådgivning, hos oss står kunden i centrum och service är väldigt viktigt för oss.
  
Läs mer på: www.boeckmann.com
Facebook: https://www.facebook.com/boeckmannsweden/
  
Film som visar det patenterade WCF-chassit: