Välkänd samlingsplats i Mälardalen satsar digitalt på hela Sverige

Stigsbergs Gård utanför Bålsta har under 23 år försett ryttare i Mälardalen med så väl mode som egendesignade schabrak och täcken. Nu öppnar man en ny webbshop och hela Sverige får möjlighet att designa egna schabrak och shoppa loss på riktigt bra produkter. 

Mittemellan hoppcentret CC Stud och dressyrnästet Segersta Equestrian ligger Mälardalens favoritbutik för ryttare med kvalitetskrav: Stigsbergs Gård. Hit kommer kunder för att gå på clinics, träna, shoppa eller bara ta en kaffe i butiken. Yngre ryttare vill ofta ha marinblått och stilrent medan de äldre kan gå loss på såväl färger som brodyr.
– Vi är stolta över att kunna erbjuda personlig service och något till varje smak och stil, säger Sara Dolvander som är vd och ägare till butiken.


Stigsbergs Gård har ett brett utbud som är roligt att botanisera i. Nu går det även digitalt!

Personlig touch ger exklusiv känsla
En specialitet är den sömnadskunskap som finns på Stigbergs Gård: Man fixar enkelt med personliga kantband och brodyrer efter ryttarens tycke och smak. Lagningar kan man utföra på såväl täcken som longeringslinor och transportskydd.
– Kunderna ska kunna personifiera sina produkter och matcha som de vill. Det vi märker är att unga ryttare går mer åt det stilrena håller med mycket mörkblått, de vill inte sticka ut. Äldre ryttare däremot kan gå loss på både färg och glitter och tänker mer utanför boxen, avslöjar Sara Dolvander.

Egen logotyp poppis på schabraken
Trender är svårt att säga men vitt är något som tycks vara på väg tillbaka.
– Speciellt i hoppningen så är det en hel del vita schabrak som beställs och det är kul, då kan man jobba mycket med kantband. När det gäller brodyr så är det ju väldigt många som vill ha en tillhörighet eller marknadsföra sitt företag. Det blir mycket företagsloggor, namn på stall eller klubbar. Har man inget sådant så kan man få brodera in vår logotype, det är det ganska många som väljer att göra, berättar Sara.
Att brodera hästens namn på schabrak däremot inte så vanligt längre:
– Byter man häst så är det svårt att ta bort brodyren och det syns var stygnen suttit så det är faktiskt inte så många som gör det längre.
Även klubbkläder är något av butikens specialitet och lite utav en favoritsysselsättning:
– Ibland får man leta ett tag för att hitta rätt nyans av en färg och det är en kul utmaning, tycker Sara.


Sponsorryttarna Louise Sättermann och Mimmi Skoglund uppskattar Stigsbergs Gård – både som butik och mötesplats.

Nya webbshoppen skapar möjligheter
I slutet av juni lanserar Stigsbergs Gård sin nya webbshop. Förutom att designa sitt eget schabrak online så hittar kunderna trendiga märken och butikens egna läderprodukter:
- Vårt nyaste märke är Penelope Leprevost som blivit oerhört poppis, vi har fått beställa nytt flera gånger. Vi hoppas att hela Sverige ska gilla vår nya webbshop, säger Sara Dolvander.