Vattentäta, välsittande ridstövlar – de finns!

Alberto Fasciani är en italiensk skomakare som har skapat en kollektion av ridstövlar och skor, perfekt för regn och ruskväder. Den tekniska kollektionens skor är bekväma, lättskötta och praktiska i vardagen och de flesta kan till och med maskintvättas. Snygga stövlar till ridning och träning – som inte tar illa upp av att plaska i leran – är nu ett faktum.

Den så kallade tekniska kollektionen innehåller fem olika modeller av stövlar och fyra modeller av skor. Materialen varierar mellan vattenavvisande läder och ett vattentätt, elastiskt material som kallas custo. Alla skor och stövlar har ett anti-bakteriellt och anti-allergiskt foder, som är lätt isolerande och torkar snabbt. Hälen och tårna har förstärkning som skyddar mot skråmor och slag. Skosulan är sportig och ergonomisk, så man kan känna sig bekväm i skorna till och med under en hel arbetsdag i stallet. Innesulan är utbytbar, vilket ger möjlighet att byta till egna specialsulor om det skulle behövas.
  

  
Italiensk design och funktionella egenskaper
Modellerna i det elastiska custo-materialet gör livet lätt för hästmänniskor. De sitter som gjutet, kan spolas av med vatten och desinfekteras med lätthet när man går från ett stall till ett annat, för att undvika spridandet av smittsamma sjukdomar. För extra rengöring kan alla stövlarna som är gjorda av custo till och med tvättas i maskin, i 30° med milt tvättmedel. Det elastiska materialet gör stövlarna välsittande samtidigt som de ger ryttarens ben det stöd hon behöver, utan att vara styva. Med dessa stövlar undviker man helt den obekväma och ofta smärtsamma perioden av inridning av nya, hårda stövlar. De kan tas direkt till användning hela dagen.
Alla Alberto Fascianis stövlar och skor är 100-procentigt tillverkade för hand i Italien. Varje sko och stövel är designad med tanke på passform, ett stiligt utseende, tekniska egenskaper i användning och minsta möjliga bekymmer med vården av stövlarna. De passar utmärkt att ha på sig hela dagen i stallet, oberoende av vad man jobbar med. De klarar leriga hagar och gårdar, mockandet av stall och tvätt av häst och utrustning.

 
Flera modeller att välja mellan
Modellen 103 finns både i custo och läder, i en stor mängd olika färger. Dragkedjan är placerad på sidan av skaften och stövlarna har en stark velcro-fästning överst, som ger perfekt passform. På insidan av skaften har stövlarna ett grip-material som ger stöd för benet utan att repa sadeln. Modell 103 har ett originellt, sportigt utseende som skiljer sig från mängden.
Den tekniska dressyrstöveln i custo har en mer klassisk design, men med alla fördelarna och egenskaperna från den tekniska kollektionen. Dragkedjan sitter snett framtill och ger en ren profil, liknande klassiska dressyrstövlar. Stövlarna har en högre båge på skaften, och kanten har en glansig detalj i en aning mörkare nyans som kontrast och prydnad.
Modell 027 Pedaso finns i custo och som en vinterstövel i vattenavvisande nubuckläder med ett tunt yllefoder. Båda versionerna har vattentät dragkedja som sitter baktill och grip-material på insidan av skaftet. Pedasons design är klassisk och smäcker, och vinterstövlarna är varma och bekväma utan att se stora eller klumpiga ut.
Skorna i Alberto Fascianis tekniska kollektion är jodhpursen 101 och 105 med längre skaft. De har samma design som stövlarna 103, med dragkedjan på sidan. Under dragkedjan sitter ett inlägg av vattentätt tekniskt tyg, som ger extra skydd vid våta förhållanden. Båda skorna finns i custo och i vattenavvisande läder, i en mängd färger. 101 kan mycket väl användas med chaps och 105 ger, med sitt längre skaft och sin velcro-fästning, extra stöd för ankeln.Var kan man köpa dem?
Alberto Fasciani importeras till Sverige av Equitar Marketing, bland andra varumärken. För mer information besök företagets hemsida där du också hittar en aktuell lista med återförsäljare. 

Om Alberto Fasciani

  • Bekväma, tåliga och lättskötta tekniska ridstövlar och skor.
  • Vattentät elastisk custo eller vattenavvisande läder.
  • Handgjorda produkter, alltid till 100 procent i Italien.
  • En mängd olika färger att välja mellan.
  • Behagliga också i varmt väder, tack vare det tekniska fodret som torkar snabbt och är anti-bakteriellt samt anti-allergiskt.
  • Prisvärda, kostar från 3 600 kronor.
  • Alberto Fasciani tillverkar också klassiska läderstövlar och skor, för annat bruk än ridning.