Vilket lag får din röst: Tre svenskar mot varandra på Stockholms Stadion?

Lagtävlingen Global Champions League har dragit i gång för säsongen och i årets upplaga är det sexton lag som ställs mot varandra på olika destinationer runt om i världen, bland annat i centrala Stockholm. Tre ryttare som tävlar under svensk flagg återfinns i lag, varav en debutant i sammanhanget – Malin Baryard Johnsson.

– Det är verkligen roligt att svenskarna visar framfötterna och framför allt att vi har två riktigt grymma tjejer med. Det ska bli mycket spännande att introducera den här tävlingen för vår fantastiska svenska publik, säger Sara Johansson, tävlingsledare för LGCT Stockholm och Stockholm Horse Week.
  
Taktik och laganda
Global Champions League har skapat en helt ny dimension i ridsporten. Arrangören skapar lag över nationsgränserna och bidrar med nerv och dramatik på ett nytt och unikt sätt för ridsporten. Förutom att lagen har en speciell laglåt och likadana tävlingskläder har de också en uttalad laganda, där alla pushar varandra och taktikar.
– Följer man lagen på sociala medier kan man se hur de laddar upp, taggar varandra och lägger planer. Det ska bli spännande att följa dem under säsongen nu när den precis har dragit i gång. Se vilken taktik de väljer, vilka ryttare som startar på vilken tävlingsplats och sedan framför allt se vilka ryttare som kommer till Stadion, säger Sara Johansson.


Ingång till anrika Stadion i Stockholm. Foto: Stockholms stad
 
Nytt topplag för Peder
Global Champions League startade 2016, med en uttalad vision om att ena toppryttare från olika länder att tävla för samma lag. I år deltar totalt sexton lag med världens bästa ryttare som alla har den stora lagfinalen i Prag i sikte. Varje lag består av sex ryttare, inklusive en U25-ryttare, och det varierar från omgång till omgång vilka som rider. I år hittar vi tre svenska stjärnor i olika lag.
Peder Fredricson har i år bytt lag från Prague Lions till Shanghai Swans, de slutade på en snygg femteplats totalt efter förra årets säsong. I laget rider förutom Peder bland annat Daniel Deusser, Pius Schwizer och Shane Sweetnam. Ett riktigt vasst lag som lär vara suget på en pallplats i år.
  
Evelina är taggad
Årets debutant för Sverige är publikfavoriten Malin Baryard Johnsson. Hon går in i Berlin Eagles där även rutinerade Ludger Beerbaum, Philipp Weishaupt, Christian Kukuk, Lorenzo de Luca och U25-ryttaren Emil Hallundbaek rider.
Sist men inte minst rider unga stjärnskottet Evelina Tovek i Scandinavian Vikings. Laget som slutade på en sjundeplats förra året har även Christian Ahlmann, Leopold van Asten, Danielle Goldstein, Geir Gulliksen och Teddy Vlock i uppställningen.
– Man kan säga att Geir Gulliksen är lite som vår lagledare, men vi bestämmer gemensamt vem som rider vilka tävlingar. Alla är tävlingsmänniskor i laget, det är bland annat det som gör oss till ett riktigt bra lag, säger Evelina Tovek.
  
Vill rida på hemmaplan
När Longines Global Champions Tour och Global Champions League kommer till Stockholm i juni är förhoppningen stor om att få se alla de svenska stjärnorna ställas mot varandra.
– Jag är den här säsongen med i laget Berlin Eagles där bland annat toppryttarna Ludger Beerbaum och Lorenzo de Luca är med. Jag hoppas ni hejar på oss och att ni kommer till Stockholms Stadion i sommar, säger Malin Baryard Johnsson. 

Följ våra svenska stjärnors lag på sociala medier: 


@teamberlineagles: Facebook och Instagram


@shanghaiswans: Facebook och Instagram


@scandivikings: Facebook och Instagram

Läs mer – här finns programmet dag för dag
Köp biljetter till LGCT Stockholm och Stockholm Horse Week här