Vill du bli beridare eller tränare i Kina?

Lars Sundvall är en av grundarna till företaget som jobbar för att utöka kontakterna mellan svensk ridsport och Kina. Nu arbetar de med att rekrytera duktiga beridare och tränare till flera ridklubbar i bland annat Peking.

Bakom företaget Sweden Quality Horses står Lars Sundvall, Anders Lagergréen och Sussanne Sundvall. Tillsammans jobbar de för att utveckla hästaffärer och utöka kontakterna mellan svensk ridsport och Kina. Målet är även en ökad export av svenska hästar till landet.

Har själv bott i Kina
Lars Sundvall menar att det finns en efterfrågan på duktiga ryttare i Kina, där företaget kan hjälpa till genom kontakter från Sverige. Intresset för ridsporten har vuxit snabbt i landet de senaste åren och bara i Peking finns det över 200 ridklubbar.
Idén kom till runt 2011 när Lars bodde och arbetade i Kina för första gången.
– Då var hela familjen med och red på en ridskola i Peking. Det var då vi kom i kontakt med ridverksamheten i Kina för första gången, och så tyckte vi om landet och kulturen, säger Lars.
 
Beridare hos OS-ryttare
En av de lediga tjänsterna är som beridare på en elitanläggning, hos en av Kinas OS-ryttare från Peking 2008.
– Där är man beridare på tävlingshästarna och har som uppgift att se till att de är i bra form. Man får även tävla en del, säger Lars.
På hösten hålls det en stor tävling i Peking, Longines Beijing Masters, där både Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann har tävlat tidigare. Då rider toppryttarna på lånade hästar, bland annat från den anläggning som nu söker personal.
– Hästen Malin Baryard Johnsson tävlade i Peking senast reds av en svensk beridare som arbetade då, berättar Lars.
  
Stor möjlighet till utveckling
Flera andra jobb finns på stadens ridklubbar, som söker duktig personal. Där arbetar man antingen med att utbilda hästarna eller med att hålla i lektioner för eleverna.
– Vi söker personer med erfarenhet som beridare i stall sedan tidigare, så att man har en uppfattning om vad verksamheten går ut på och vad som krävs. Här behöver du vara duktig när det kommer till markarbetet av hästarna, säger Lars och fortsätter:
– När det gäller de andra jobben, där man är tränare för elever, behöver personen vara intresserad av ryttare och hur de utvecklas. Man måste vara intresserad av att lära andra och ha bra energi.
– Det är stor efterfrågan på beridare i Kina, så det är en riktigt bra möjlighet att få komma i väg och utvecklas.
   
Läs mer och sök tjänsten via annonsen nedan hos Hippson Market: