Vill du jobba som hästskötare?

Dressyrryttaren Beata Söderberg söker nu en hästskötare som dels kommer att ansvara för hästarna hemma på gården, dels kommer att följa med på tävlingar runt om i Europa. Här kan du läsa mer om tjänsten som hon annonserar ut på Hippson Market.

U25-ryttaren Beata Söderberg tävlar i dressyr på hög nivå, med flera internationella starter varje år. Tidigare arbetade hon hos Helgstrand Dressage i Danmark i mer än tre år, men är sedan en tid tillbaka i Sverige och satsar på sin egen tävlingskarriär. Nu vill hon addera en hästskötare till sitt team.
– Jag behöver någon som kan hjälpa mig främst med skötsel av hästarna samt planera och få ihop allt kring tävlingarna, säger Beata.
När det inte är tävling är det skötsel av hennes fyra hästar hemma på gården som behövs.
– Jag har en hingst också, så jag letar efter någon med hingstvana och som är van vid att hantera elithästar.
 
Ett flexibelt jobb
Arbetet är en heltidstjänst, men det kommer inte att vara ett jobb med "vanliga" arbetstider.
– Under lågsäsong, när det inte är så mycket tävlingar, kanske det inte blir lika mycket jobb varje dag. Under högsäsong däremot kan vi vara borta på tävling en vecka i sträck, i Holland eller Belgien till exempel. Därför behöver jag någon som kan vara flexibel, säger hon.
Under sin tid som elev hos Helgstrand Dressage menar Beata att hon lärde sig i princip allt hon vet om hästar i dag.
– Hela jag är formad där. Allt som jag kan nu och har lärt mig kommer därifrån.
Där fick hon bland annat lära sig att vara snabb, effektiv och ansvarstagande, vilket är egenskaper hon även önskar se hos sin egen hästskötare.
– Men det viktigaste är att personen är en riktig djurvän och sätter hästarnas välmående i första hand.
 
Läs mer i annonsen på Hippson Market:
En del av jobbet kommer som sagt vara att följa med på tävlingar och allt vad det innebär. Beata delar med sig av ett roligt minne från en prisutdelning i Falsterbo, när hennes häst fick feeling under ärevarvet: Visa det här inlägget på Instagram

Take me back❤️ #lelle

Ett inlägg delat av BeataSoderbergs (@beatasoderbergs)